Annons

Lokalpuffarna och De Tosseda Textarna vidare i Företagsrocken

Fjärde upplagan av Företagsrock inleddes med fullt ös på fredagskvällen.Flera hundra personer hade kommit till Surbrunnsparken för att äta, dricka, dansa och heja på spelande vänner och kollegor.
Ystad • Publicerad 7 mars 2003

YA Deadliners, YA:s husband, värmde upp publiken innan Rock'n Rollators (Raimos bygg) som första tävlande band gick upp på scen. Raimos rocktolkningar gick hem hos fancluben som viftade med flaggor, dansade och visslade. Andra bandet ut var Skånska Dagbladets Lokalpuffarna, som var med och tävlade även i fjor. - Vi föll offer för grupptrycket. Vi tyckte det var rätt kul i fjor och det är en kul personalfest också, sade Håkan Henriksson, som spelar trummor i bandet. Årets nykomlingar i första delfinalen var Systembolaget och Di Tosseda Textarna (Mårtenssons skylt). - Vi har funderat på att vara med flera gånger men aldrig haft tid innan, förklarade Micke Mårtensson från Mårtenssons skylt. Roland Nilsson, också medlem i Di Tosseda Textarna, var nöjd med stämningen och uppslutningen. - Alla mina gamla bandkompisar är här. Jag visste inte att de skulle komma, det är helt underbart. Han passade också på att berömma de andra banden. - Jag tror alla som är här är jätteduktiga, det är skitkul. Eva Andersson och hennes syster Stina Larsson jobbar inte på något av de företag som ställt upp med band, utan kom med ett stort kompisgäng. - Det är en himla kul grej, det är ett jäkla ös, sade Eva Andersson. - Det är lite annorlunda än ett vanligt dansställe, tyckte Stina Larsson, som kommit för tredje året i rad. Juryn, bestående av Carlos Micolau, Radio Active, Helena Blendberg, YA, Anna Hansson, studerande, Calle Piper, greve, och Per Carlén, handbollsprofil, hade den svåra uppgiften att kora två vinnare som ska gå vidare till finalen den 25 april. Skicklighet, spelglädje, scenframträdande och publikkontakt är det som ska bedömas. - Inlevelse är viktigt, om bandet bjuder på sig självt, men även att det är bra musikaliskt, och låtarna, självklart, om de fastnar direkt, säger Anna Hansson, som är med i juryn för första gången, om urvalskriterierna. I den här delfinalen blev det Lokalpuffarna och De Tosseda Textarna som gick vidare. Nästa delfinal i Företagsrocken är den 28 mars. Då står Phostbusters (Posten Simrishamn), The Crofters (Norra Torp), Bar Gärning (Polisen) och The Art Breakers (Galleri Max) på scen. Företagsrock arrangeras av Ystads Allehanda och Radio Active.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons