Annons

Lopp för forskning

Bekanta var kritiska men Matilda Persson stod på sig. Nu planerar hon fyra motionslopp i Ystad för att stödja forskning i hjärt- och kärlsjukdomar.
Ystad • Publicerad 26 oktober 2010
Matilda Persson ville genomföra ett projektarbete som kom alla till nytta. Nu planerar hon ett antal motionslopp i Ystad till förmån för forskning i hjärt- och kärlsjukdomar.Foto: 

När tredje årets naturvetenskapliga elever på Österportskolan fick uppgiften om ett projektarbete, började Matilda Persson fila på idén om att anordna motionslopp. Hon insåg snart att projektet skulle kunna bidra till någonting större.

Då flera av hennes bekanta har drabbats av hjärt- och kärlsjukdomar, bestämde sig Matilda för att låta motionsloppen ingå i ett välgörenhetsprojekt. Så föddes Månadsloppet.

Annons

- Det är trevligt att anordna ett lopp för alla, berättar en pigg och glad Matilda Persson.

Genom anmälningsavgifter för totalt åtta motionslopp i Ystad och Malmö, hoppas hon kunna samla in minst 10 000 kronor till Hjärt- och Lungfonden. Bekanta var först kritiska till Matildas idé.

- De sa att det här var en stor sak att sätta igång. Men min handledare blev helsåld på idén.

Förutom reklamblad som ska tryckas upp har Matilda även en blogg där hon löpande informerar om motionsloppen och hjärt- och kärlsjukdomar. Det första loppet i Ystad hålls den 8 december i Norra Promenaden.

- Jag tror på forskningen och vill välkomna alla till att bidra.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons