unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Louise från Ystad vann SM i hudvård

Louise Olsson, 22 år från Ystad, tog hem segern i SM i hudvård. Nu väntar EM i Budapest.
– Alla i tävlingen var jätteduktiga, så jag är glatt överraskad.
Louise Olsson, hudterapeut från Ystad, tog guld i yrkes-SM.
Louise Olsson, hudterapeut från Ystad, tog guld i yrkes-SM.
Foto: WorldSkills Sweden

Louise Olsson har hittat sin bransch. Om inte förr så stod det klart sedan hon kom hem från Yrkes-SM med ett SM-guld i hudvård. Nu laddar hon för EM i september.

– Det är verkligen roligt och spännande. Intresset för smink, hudvård och pyssla om folk har jag alltid haft, säger hon.

Yrkes-SM är landets största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar.

I olika tävlings- och uppvisningsarrangemang tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken.

– Tävlingsmomenten var allt från ansiktsbehandling och make up till massage, kroppsinpackning, kroppsscrub och nagelkonst, nail art. Det var tufft men kul. Det jag själv tycker är roligast är ansiktsbehandlingar och smink, säger Louise Olsson, som pluggar till hudterapeut på Gildaskolan i Malmö.

Yrkes-SM hålls vartannat år och häromveckan genomfördes evenemanget i Uppsala.

Då plockades Louise Olsson även ut till Yrkeslandslaget och får representera Sverige under kommande Yrkes-EM, som hålls i Budapest i september, och förhoppningsvis även Yrkes-VM som hålls i Ryssland nästa år.

– Det kommer förstås vara lite nervöst att tävla i Budapest, men mest känns det jätteroligt.

Till vardags arbetar annars Louise Olsson på en affärskedja som säljer hemelektronik, men efter hon har tagit sin examen från Gildaskolan i augusti så är det en annan bransch som lockar.

– Efter det är planen att jobba i branschen några år för att få mer erfarenhet, men drömmen är att öppna en egen salong för avancerad hudvård.

Läs mer