Annons

Lugnt nyårsfirande

Lugnare än en vanlig helg. Så sammanfattar polisen nyårsafton. När det nya året tog sin start kunde de rapportera in en omhändertagen fyllerist.
Ystad • Publicerad 1 januari 2005

Summan av polisens ingripande under nyårsafton sträcker sig till ett omhändertagande person enligt lagen om omhändertagande av berusad. Vid rutinpatrullering i hamnområdet hittades personen utslagen vid en parkerad bil. Den berusade personen fick fortsätta sin nyårsnatt i polisens arrest för att sova ruset av sig.

– Det har varit en mycket lugn helg. Det har inte varit några stora saker i Ystad, säger på nyårsdagens morgon, inre befäl Stefan Mårtensson.

Annons

Han antar att folk helt enkelt har festat mindre under årets nyårsafton.

– Det hänger antagligen samman med naturkatastrofen. Jag vill passa på att ge en eloge till ungdomarna som har skött sig mycket bra, säger Stefan Mårtensson. Även om polisen inte behövde göra många ingripande innebär nyårsafton dock en hel del körande.

– Vi fick in en del samtal om störningar, men när vi kom till platserna har det inte varit något, säger Stefan Mårtensson. Tidigare på nyårsaftons eftermiddag tog polisen upp en anmälan om skadegörelse på Edvinshemsskolan. Det hade brunnit i ett sopkärl antagligen på grund av att en nyårsraket hade lagts i kärlet. Räddningstjänsten hade då redan varit på platsen och släckt branden.

– Många gånger är inte nyårsafton värre än en vanlig lördag. Den här gången var det till och med betydligt bättre än en vanlig lördag, säger Stefan Mårtensson.

Carl Johan Engvall

0411-55 78 61

c-j.engvall@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons