Lugnt valborgsfirande i sydöstra Skåne

Det blev ett lugnt valborgsfirande i sydöstra Skåne. Sex personer omhändertogs för berusning och fördes till polisstationen i Ystad, men enligt inre befäl Mats Hammar är det inte särskilt mycket.
Ystad • Publicerad 1 maj 2002

- Sammantaget kan man säga att det varit ovanligt lugnt. Vi har inte haft några våldsbrott och har inga gripna. Det har varit lugnare än en vanlig lördagskväll, förutom att det varit väldigt mycket ungdomar ute och att det var väldigt många som var berusade eller hade sprit med sig. Men det har inte lett till några våldsbrott, i varje fall inte vad vi vet än så länge, ska jag kanske påpeka. Att det var Valborg märktes dock på att polisen fick ta hand om väldigt mycket sprit. - Det har skett en hel del förverkande av alkoholhaltiga drycker. Det var väldigt många förverkanden, jag skulle tippa på bortåt ett 20-tal tillfällen, säger Mats Hammar. Det är när polisen träffar på ungdomar under 18 år med vin, sprit och öl som man tar alkoholen i beslag och häller ut den.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.