Lunchrestaurang blir Revhusens mat

När Bjurhagens lunchrestaurang byter ägare efter årsskiftet kommer den att heta Revhusens mat. De nya ägarna Majsan Tegnér och Viveka Svensson har dock jobbat på restaurangen i sju år.
Ystad • Publicerad 23 december 2002

- Vi jobbade för det cateringföretag som hyrde lokalen, men när de drog sig tillbaka erbjöd Draka kabel oss att ta över restaurangen. Restaurangen är svår att hitta. Det finns inga skyltar utanför. Majsan och Viveka har heller aldrig annonserat. - Från början var restaurangen till för Draka kabels personal, men när vi öppnade för utomstående spreds ryktet i området, säger Majsan. Nu har vi gäster från fabrikerna runt omkring och även äl dre pensionärer kommer hit. Viveka och Majsan träffades på kockskolan i Malmö. Därefter fick de jobb på olika platser, men ville så gärna jobba tillsammans. När Viveka fick jobb på Bjurhagens dök det upp en chans. - När restaurangen öppnade för utomstående behövdes det två kockar och jag tänkte genast på Majsan, säger Viveka. Nu har vi båda jobbat här i sju år. Intresset för mat sträcker sig till barndomen. - Det kommer ju mycket hemifrån, säger Majsan. Man fick hjälpa till hemma och det var jättekul. - Det är samma här, säger Viveka. Jag är uppvuxen på landet och vi gjorde allt själv. jag fick hjälpa till vid slakten, göra sylta och stoppa korv

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.