Annons

Lyx och avkoppling med havsutsikt

Saltsjöbadens Spa stod klart, invigdes och togs omedelbart i bruk i går. Mångmiljonanläggningen som vållat en viss politisk turbulens blev alltså eftertraktad direkt.
Ystad • Publicerad 21 januari 2005
Saltsjöbadens vice vd och kvalitetschef Ann Nyström samt Spa-ansvariga Vinny Waern kopplar av i poolområdet med lite bubbel i glasen. Bild. Bass NilssonFoto: 

Det var några grupper hotellgäster som premiärdagen testade inomhuspool, varm- och kallbad, ång- och torrbastu samt åtta rum för massage och skönhetsbehandling.

Och inte minst träningssalen för bland annat aerobics, tai chi, qigong och yoga. Saltsjöbaden startar flera olika aktiviteter och sedan får intresset avgöra vad man satsar på i framtiden.

Annons

Värt att notera är att den nya anläggningen är till för både hotellgäster och för personer i området som vill unna sig något extra under en dag eller en helg. En spännande nyhet för Ystad och sydöstra Skåne är de två så kallade floatingtankarna. Här kan den som så önskar få uppleva total viktlöshet.

– Det sägs att 45 minuter på detta sätt är lika vilsamt som sex timmars sömn, berättar Saltsjöbadens vice vd Ann Nyström.

Viktlösheten skapas genom att den 34,4-gradiga vattnet har samma salthalt som vattnet i Röda havet. Floating lär öka välbefinnandet och ha en positiv effekt på vissa sjukdomar. – Vi vill inte bryta badrocksmagin, säger Ann Nyström som förklaring till att anläggningen har ett speciellt spa-bar-cafe. Här serveras bland annat sallader, smörgåsar, kaffe och – för den som vill ha det extra festligt – vin eller champagne.

Vattengympa och andra aktiviteter i inomhuspoolen kan upplevas som störande för den som försöker koppla av efter till exempel massage eller skönhetsbehandling. Men även detta har man tagit hänsyn till i anläggningens utformning: relaxavdelningen har placerats längst i söder med finfin utsikt över Östersjön.

Även från torrbastun och poolområdet är havsutsikten påtaglig eftersom anläggningen vilar på en 60 centimeter hög sockel.

Så det är väl i stort sett endast i ångbastuns dimmor som besökaren inte känner närheten till havet.

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons