Macken öppnad i Löderups Strandbad

Bensinstationen i Löderups Strandbad öppnade på tisdagskvällen. Macken stängde den 31 mars men nu är det fritt fram att tanka igen.
Ystad • Publicerad 9 april 2002

- Vi heter inte Bilisten längre. Din-X har tagit över, säger föreståndaren Stig Malmkvist, 77 år. Han har funnits på plats ända sedan 1958, då stationen ingick i Shell-kedjan. Många stamkunder hänger med sedan dess och kan nu glädjas åt förbättrad service, bland annat i form av nya pumpar och nytt kontosystem. I samband med provborrningar upptäcktes gamla bensinläckage. Din-X har därför ombesörjt sanering på tomten och samtidigt installerat oljeavskiljare. - Stationen är betydligt miljövänligare nu, poängterar Stig Malmkvist. Han driver verksamheten tillsammans med hustrun Svea. Betjäningen är manuell under perioden juni-augusti, då det strävsamma paret bor i sin sommarstuga intill macken. Övriga tider på året hänvisas kunderna till automater. I går kväll kostade en liter 95-oktanig bensin 9 kronor och 69 öre. Det är viss skillnad mot 1958, när Stig Malmkvist startade. Då fick man en liter för 42 öre.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.