Magnus Uggla klar för Öja krog

Varning på stan! Magnus Uggla blir sommarens stora attraktion vid Öja krog. Det kunde arrangören Philip Liedberg avslöja i går. Fredagen den 19 juli är det dags.
Ystad • Publicerad 26 april 2002

- Uggla har alltid stått högt på min önskelista. Det känns jättekul att få presentera honom i år, säger Philip Liedberg till YA. Fjorårets dragplåster Tomas Ledin blev en succé med över 6 000 betalande. Om Magnus Uggla kan slå Öja krogs publikrekord återstår att se. Biljetterna till konserten släpps under första halvan av maj och kostar 250 kronor styck. - Årets artist är dyrare än Ledin. Därför blir det snävare ekonomiska ramar för min del. Men jag hoppas så klart på lika bra uppslutning som 2001. - Väderleken behöver inte alls vara avgörande för biljettförsäljningen. I fjor var det slutsålt redan tre veckor före konserten, säger Philip Liedberg. Magnus Uggla gör en show på cirka 90 minuter. Som vanligt är det fritt fram för publiken att medta picknickkorg. Och krogen håller öppet för "eftersläckning" ända till klockan tre på morgonen. - Förbandet är ännu inte spikat. Men det lutar åt Four Shots som efterband, berättar Phlip Liedberg. Magnus Uggla skivdebuterade 1975. Den digra, bitvis provokativa, repertoaren innehåller många folkkära slagdängor. Varning på stan, IQ och Jag mår illa för att nämna några exempel. Just nu är 48-årige Uggla hyperaktuell med officiella svenska låten inför fotbolls-VM. Dessutom släpps inom kort ett album med hans greatest hits. Bra tajmning, Öja krog!

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.