Annons

Malte Müllern, 17, fick laga käk i Nyhetsmorgon: ”Jag var väldigt nervös”

Son och far Müllern lagade råbiff och potatiskräm med crisp i TV4:s Nyhetsmorgon.
För Malte, 17 år, var det premiär framför kamerorna.
– Jag var väldigt nervös i början, berättar han.
Ystad-Stockholm • Publicerad 27 september 2024
Malte Müllerns premiär i direktsänd tv – då bjöd han på mat i TV4:s Nyhetsmorgon.
Malte Müllerns premiär i direktsänd tv – då bjöd han på mat i TV4:s Nyhetsmorgon.Foto: Privat

Malte Müllern pustar ut på hotellrummet med sin pappa, kocken Daniel Müllern. Malte Müllern är van att stå i ett kök och van vid att laga mat – men att göra det i en tv-studio var första gången.

– Det var bra att pappa var med för annars hade jag aldrig åkt dit, säger Malte Müllern.

Annons

– Jag var inte förberedd på att det skulle vara så mycket folk och grejer i studion, och ett schema som vi följde exakt. Jag har varit nervös hela veckan, men när det väl började rulla det kändes bara bra.

Kvart över sju på fredagsmorgonen var de på plats i tv-studion och vid 8.45 och 9.45 var det dags för Müllerns programpunkter. De lagade mat och pratade med programledarna.

– Jag blev lite nervös och började stamma lite för att jag fick så många frågor, men det gick bra, alla var väldigt trevliga, säger Malte Müllern.

Han går nu sista året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ystad gymnasium.

– I tvåan tog jag ibland lite ledigt för att jobba i restaurangen (Tumült, reds.anm) men nu fokuserar jag på skolan, det är en massa viktiga grejor där nu.

Och roliga avbrott som resan upp till Stockholm. Dagen innan tv-framträdandet var han och pappa Daniel Müllern gästkockar när en restaurang skulle ha avskedsfest.

Och innan de åker hem ska de ”göra Stockholm”.

Vad gör du om 10 år, om du får drömma?

– Oj... då har jag öppnat en krog som liknar Tumült, fast utomlands i en storstad.

Maja LjungSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons