Man misshandlad och rånad i sin bostad

Högestad Artikeln publicerades
Polisen sökte med helikopter efter personerna som rånade mannen i sitt hem på onsdagskvällen.
Polisen sökte med helikopter efter personerna som rånade mannen i sitt hem på onsdagskvällen.

En man utsattes för ett brutalt rån i sin bostad i Högestad på onsdagskvällen.

Det var vid halv åtta-tiden som larmet kom om att mannen överfallits i sin bostad. Gärningsmännen misshandlade och rånade offret innan de flydde från platsen.

Ett stort polisuppbåd och ambulans skickades till platsen. Den överfallne mannen undersöktes av ambulanspersonal på plats och behövde inte följa med ambulansen.

Polisen eftersöker rånarna bland annat med hjälp av helikopter. Man har spärrat av brottsplatsen och beställt dit tekniker för en brottsplatsundersökning som troligtvis kommer att göras under torsdagsförmiddagen. Enligt polisens uppgifter rör det sig om en avsides belägen gård.

Mitt i natten till torsdagen är ingen person gripen.

Polisen undersöker eventuella kopplingar till de rån och rånförsök som flera ensligt belägna gårdar har utsatts för de senaste dagarna.

– Vi har flera vittnesuppgifter som vi jobbar vidare på, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Polisen gick tidigare under onsdagen ut med en varning till personer som bor på avsides belägna gårdar. Mönstret polisen ser är att förövarna kommer med bil och kör in på gårdsplanen. Personerna är aggressiva och envetna och vill komma in i bostaden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.