Många bokmalar fyndade

Trots det ihärdiga regnandet var det gott om nöjda ystadsbor som promenerade runt på stan under tisdagen - med kassar innehållande fynd från bokrean.
Ystad • Publicerad 27 februari 2002
Bild: Thorsten Persson
Bild: Thorsten PerssonFoto: 

Bild: Thorsten Persson" BORDER="0"Bild: Thorsten Persson Både Ystads Bokhandel vid torget och Åhléns hade många hugade spekulanter bland boktravarna i sina butiker. De mest inbitna bokmalarna infann sig redan vid sju-tiden på tisdagsmorgonen, då de bägge butikerna startade sin bokrea. Bokhandeln på torget tjuvstartade till och med och öppnade redan minuten efter midnatt och höll öppet till två på tisdagsnatten. - När vi öppnade i natt stod det 60-70 personer och ville komma in, säger Kim Lundblad på Ystads Bokhandel. Hans kollega Stefan Glifberg hade under dagen fullt upp med att serva kunder som gjort sina beställningar i förväg. - 800 boktitlar är förbeställda och det är skönlitteratur som verkar vara populärast. Författare som Marianne Fredriksson, Jan Guillou och Björn Hellberg säljer bra, säger Stefan Glifberg. Diverse mat- och kokböcker tummades det en hel del på men Märta och Bengt Holm från Mälarhusen, som just startat sina bokinköp, hade inte hunnit så långt bland fynden. - Jag har hittat tredje boken i Jan Guillous serie till ett bra pris och det är jag glad för, säger Bengt Holm. - När vi är klara här går vi vidare till Åhléns och fortsätter fynda. Hur mycket pengar de tänker spendera på bokrean vet de inte riktigt. presentkort till pass - Vi har några presentkort som vi tänker använda. Det kanske blir böcker för uppemot 500 kronor, säger Bengt Holm. Att både stora och små kunde hitta något som föll i smaken var tydligt då alla åldrar syntes vara nöjda med sina inköp. På Åhléns kunde säljcoachen Nils-Erik Hedborg intyga att det visas ett sällan skådat intresse för bokrean i år. - Här har varit mycket folk ända sedan i morse. Vi säljer mycket av det mesta, säger han.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.