Många drabbade av influensan

Nu verkar årets influensa ha nått sin topp. De senaste två veckorna har vårdcentralen i Ystad fått ta emot väldigt många fall, säger Mira Dymitrowicz, distriktsläkare på vårdcentralen.
Ystad • Publicerad 23 mars 2002

- Det kommer fortfarande många, men jag tror att toppen var i slutet av förra veckan, säger hon. Redan i början av februari nådde influensan Ystad. Men det är främst de senaste två veckorna som vårdcentralen fått ta emot påtagligt många fall. Särskilt under kvällstid, då ingen annan läkarmottagning har öppet, har trycket varit hårt. Symptomen är hög feber, halsont, snuva, hosta och huvudvärk. Årets influensa är av typ A och ganska lik de varianter som vi haft de senaste åren. Det betyder att många personer, som tidigare insjuknat i de liknande typerna, är motståndskraftiga och kan klara sig utan att bli smittade. Hittills har inga influensapatienter som besökt vårdcentralen behövt läggas in. - Den här influensan är ganska mild och ger oftast inte några komplikationer. Man brukar bli frisk efter en veckas tid utan att behöva lägga in om man är frisk för övrigt, säger Mira Dymitrowicz.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.