Annons

Många ville fira Thaibutik i Ystad

Ystad • Publicerad 9 maj 2005
Det var stor uppslutning när Jeap Stuhrs Thaibutik på Lilla Östergatan firade ett år i går. Bild: Carl Johan Engvall
Det var stor uppslutning när Jeap Stuhrs Thaibutik på Lilla Östergatan firade ett år i går. Bild: Carl Johan EngvallFoto: 

För att fira ettårsjubileet av sin Thaibutik på Lilla Östergatan bjöd Jeap Stuhr in till stor fest i går. Thailändska och svenska vänner från både Skåne och Danmark anslöt sig och alla hade då någon delikatess med sig till buffén som dukades upp inne i butiken. Hela kalaset övervakades och välsignades av två buddhistiska munkar som bjudits in från klostret utanför Köpenhamn.

– Det är bra att ge av det man har. Den som ger ska också få och det bästa man kan få är vänner, säger munken Som Sak.

Annons

Thailändarna på festen visar honom och hans kollega Maha Arun stor vördnad. De bugar djupt och ser noga till att sitta lägre placerade än de två munkarna. Alla låter sig väl smaka av de kryddstarka rätterna, fem olika varianter av curry och stora mängder chili borgar för hetta.

– Det känns väldigt kul att få anordna den här festen, säger Jeap Stuhr.

Carl Johan Engvall

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons