GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Margot Wallström manar till realistiska förväntningar

Utrikesminister Margot Wallström (S), som var först på plats på Backåkra, manar till realistiska förväntningar på FN-mötet. Hon välkomnar beskedet att Nordkorea slutar med kärnvapentester, men räknar med att fortsätta hålla koll på frågan.
Backåkra • Publicerad 21 april 2018 • Uppdaterad 21 april 2018

Tre punkter står på dagordningen när FN:s säkerhetsråd möts på Backåkra tillsammans med statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström.

– Först ska vi ha en övergripande diskussion om fredsbevarande insatser. Sedan måste vi även diskutera hur FN-systemet kan fungera bättre och mer effektivt och slutligen ska vi prata med Syriens sändebud Stefan de Mistura. Jag hoppas fortfarande på politiska lösningar, sa Margot Wallström när hon anlände till Dag Hammarskjölds Backåkra.

Hon hoppades att det informella arbetsmötet ska ge säkerhetsrådet tid till eftertanke

.–  Att vara i en vacker miljö och kunna gå till meditationsplatsen kan vara bra, fortsatte hon.

På lördagen kom beskedet att Nordkorea slutar med sina kärnvapentester. Det välkomnas av Wallström.

– Det var en god nyhet. All nedrustning är bra och ett steg i rätt riktning, men vi måste fortsätta att hålla trycket uppe och se till att löftet också efterlevs, sa Wallström.

Hon fick frågan om hon tror att folket i Syrien har förtroende för FN.

– Nej absolut inte. Men vad är alternativet? Att träffas och prata är ändå en början.

Margot Wallström påpekade att mötet på Backåkra inte är ett där man fattar några beslut.– Jag tror vi ska vara realistiska och se detta som ett möte som ger säkerhetsrådet tid, sa Margot Wallström innan hon fortsatte in i gården

Cecilia BillgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.