1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Marietorps naturskola prisas för sin marinpedagogik

Med diplom och en oljemålning prisades på fredagen den marinpedagogiska verksamheten på Marietorps naturskola
Vattenvårdsförbundets ordförande Stellan Carlsson läser upp motiveringen till priset inför pedagogerna Caroline Persson, Leonor Lavröd Sologuren och verksamhetschefen Katarina Anker Kofoed från Marietorps naturskola. På skolan är också Hans Nilsson Dahlin lärare.
Foto: Carl Johan Engvall

Det var tre glada och stolta representanter från Marietorp som tog emot priset när Sydkustens vattenvårdsförbund på fredagen hade föreningsstämma i Ystad.

– Det är med stor glädje som vi återigen kan dela ut det här priset. Det är fantastiska insatser som ni gör. Det borde finnas mer av den här typen av verksamhet som utbildar nästa generation, säger vattenvårdsförbundets ordförande Stellan Carlsson i samband med prisutdelningen.

Förutom ett diplom fick pedagogerna Caroline Persson, Leonor Lavröd Sologuren och verksamhetschefen Katarina Anker Kofoed ta emot en oljemålning av konstnären Anita Kinnman.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Förutom diplom och äran fick pristagarna också en oljemålning av konstnären Anita Kinnman.
Foto: Carl Johan Engvall

– Det är otroligt hedrande att vårt arbete har mynnat ut i detta, säger Caroline Persson.

Verksamheten med den marinpedagogiska verksamheten i Ystad har länge bedrivits i projektform, men sen 2018 är verksamheten permanent.

– Det är ett stort steg för oss att det är en permanent verksamhet, säger Leonor Lavröd Solguren.

Hon är sedan 2018 anställd som marinpedagog i Ystads kommun. Alla barn i kommunen, från förskola till gymnasiet, kommer i kontakt med den marinpedagogiska verksamheten under sin skoltid. Pedagogerna på Marietorps naturskola träffar ungefär 4000 elever om året.

– Den bästa feedbacken får vi av barnen, men det betyder så klart mycket med den här uppmärksamheten också, säger Leonor Lavröd Solguren.

Nu går årets skolterminen mot sitt slut, men det innebär inte att den pedagogiska verksamheten upphör. Eftermidsommar blir det sommaraktiviteter i marinan dit även allmänheten hälsas välkommen. Naturskolan deltar också på en familjedag i Kabusaån 15 juni.

Under de senaste fem åren har Sydkustens vattenvårdsförbund inte delat ut något pris. Den senaste pristagaren var Patrik Juhlin från Ystad som tillsammans med Joakim Odelberg 2014 prisades för sitt arbete med spökgarn..