"Max Mols" stannar i Danmark

Danska Mols-Liniens katamaran "Max Mols" som på sikt är tänkbar för färjetrafiken mellan Ystad och Rönne kommer inte som tidigare antagits att segla i Engelska kanalen.
Ystad • Publicerad 18 februari 2003

Istället har rederiet valt att sätta in systerfartyget "Mads Mols" skriver nättidningen "Bornholm.nu". Anledningen är att "Mads Mols" ger bättre PR eftersom denna katamaran erövrat Atlantens Blå Band som den snabbaste färjan mellan Europa och Amerika. Det är något som man tror ska locka engelska och franska resenärer. "Max Mols" som blir kvar i Danmark kommer istället tills vidare att segla mellan Århus och Själlands Udde. Det betyder att rederiet får alla fyra katamaranerna i trafik. När "Max Mols" ligger overksam vid kaj kostar katamaranen 3,5 miljoner danska kronor i månaden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.