Ministjärnor fyllde Scala med sång på fredagskvällen

En talangjakt för barn ägde rum på fredagskvällen på biografteaternScala.
Ystad • Publicerad 5 februari 2007
Jonas Larsson sjöng raplåten "Rooster superfunk down" på ett sätt som juryn tyckte var mycket coolt. @08 Bildbyline:BILD: MARK HANLON
Jonas Larsson sjöng raplåten "Rooster superfunk down" på ett sätt som juryn tyckte var mycket coolt. @08 Bildbyline:BILD: MARK HANLONFoto: 

Scala var nästan fullsatt av en entusiastisk publik som klappade takten och jublade. Det var föräldrar, småsyskon och vänner.

Tre gymnasieelever från samhällsprogrammet på Österportskolan hade arrangerat talangjakten – Sofie Larsson, Sara Kalén och Anna Sthål.

Talangjakten var deras projektarbete, något som alla elever ska göra i trean. Idén kom sig av att alla tre tycker om att sjunga och dansa själva.

– Vi ville få barn engagerade i ett kulturellt sammanhang utanför skolan, sade Anna Ståhl när hon presenterade programmet.

Ett tag hade det varit kris med både deltagarantal och ekonomi, men det löste sig och en lång rad ministjärnor i åldrarna tio till 13 år uppträdde och bedömdes av en jury från Sommarteatern.

Ministjärnorna hade själva fått välja vad de ville sjunga och de hade tränat mycket.

– Vi har tränat i en månad, nästan varje dag, berättade tioåriga Frida Persson. Hon sjöng låten "Vi ska alltid vara vänner" tillsammans med Betty Andersson.

Jonas Larsson, också tio år, sjöng raplåten "Rooster superfunk down". Han sjunger minst någon gång varje dag. Han svarade så här på frågan om varför han ställt upp i talangjakten:

– Jag ville göra min släkt stolt och mina vänner också.

Vinnare blev elvaåriga Elin Blomqvist med låten "Jag ljuger så bra".

Carina Blomcrantz

0411-55 78 06

carina.blomcrantz@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.