Annons

Missbrukare knivhotade närstående

En 19-årig flicka som misstänks ha hotat och misshandlat en släkting åtalades i går i Ystads tingsrätt. Hon misstänks att i upprört tillstånd ha gått till angrepp med en kniv mot släktingen när denna lagade mat i sitt hem i Ystad.
Ystad • Publicerad 5 augusti 2002

Det knivhugg som 19-åringen utdelade träffade inte släktingen. Men hugget var så kraftigt att kniven trängde långt in i ett träskåp och blev kvar där. Slag mot huvud Därefter utdelade flickan flera slag med öppen hand mot släktingens huvud och överkropp. Hon lyckades med armarna till en del gardera sig mot slagen. 19-åringen drogs ut från köket av en annan släkting som lugnade henne medan polisen tillkallades. De prover som togs visade spår av narkotika och flickan berättade i polisförhör att hon dagen innan injicerat amfetamin. Hon hade dessutom tagit nervlugnande medicin. Narkotikabrottet bedöms som ringa, men det olaga hotet som grovt, eftersom flickan utförde angreppet i släktingens hem och med ett farligt vapen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons