Misshandlades efter fest i Folkets park

Två män, 22 år gamla, misshandlades på Surbrunnsvägen under natten till söndagen. De överfölls av en 23-årig man och dennes kompis efter att ha hämtat en kvinnlig bekant i Folkets park.
Ystad • Publicerad 4 april 2004

- Allt tyder på att de båda männen misshandlades helt oprovocerat, säger Anders Ohlsson, inre befäl vid Ystadspolisen. Inne i Parken pågick en privat fest, där 22-åringarna hämtade kvinnan strax efter klockan ett. Sällskapet gick iväg längs Surbrunnsvägen. Men efter en kort sträcka blev männen påhoppade bakifrån av 23-åringen och hans hittills okända följeslagare. - De utsattes för sparkar och knytnävsslag som träffade i ryggen och ansiktet. Skadorna bedömdes som tillräckligt allvarliga för att uppsöka lasarettet, berättar inre befäl. När polisen anlände hade 23-åringen avvikit från brottsplatsen. Han kunde dock pekas ut och gripas i närheten av festlokalen i Folkets park vid 01.30-tiden. Enligt inre befäl var mannen sannolikt knarkpåverkad. - Vi har tagit urinprov och avvaktar analysen. 23-åringen saknar fast adress. Han minns ingenting av händelsen och kan därför varken erkänna eller förneka brott, inte heller uppge vem som deltog i överfallet. Mannen anhölls på söndagen, misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.