Misstänks ha gett sig på polismän i arrestintaget

Våld mot tjänsteman och förolämpning lyder brottsrubriceringen för den 25-årige man som i december i fjor gav sig på två polismän i arrestintaget. I dag åtalades mannen som misstänks ha utdelat två sparkar eller slag mot en kvinnlig polis samt ett knytnävsslag mot hennes kollega.
Ystad • Publicerad 24 maj 2004

Poliserna har i förhör berättat att den berusade 25-åringen blev ombedd att sitta ner på en bänk i arrestavdelningen. När han vägrade försökte poliserna trycka ner honom på bänken, vilket ''gjorde honom galen''. Förutom slagen och sparkarna misstänks 25-åringen också att ha uttryckt sig nersättande om den kvinnliga polisen. Han lugnade ner sig först sedan han träffats av ett antal batongslag. 25-åringen uppger att han inte minns händelsen på grund av att han var kraftigt berusad. Han säger att han inte kommer ihåg något från det han var på väg i taxi till ett nöjesställe och fram tills han vaknade i polisarresten. Han betvivlar däremot inte att polisens version av händelsen är den rätta.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.