Annons

Misstänks ha gett sig på polismän i arrestintaget

Våld mot tjänsteman och förolämpning lyder brottsrubriceringen för den 25-årige man som i december i fjor gav sig på två polismän i arrestintaget. I dag åtalades mannen som misstänks ha utdelat två sparkar eller slag mot en kvinnlig polis samt ett knytnävsslag mot hennes kollega.
Ystad • Publicerad 24 maj 2004

Poliserna har i förhör berättat att den berusade 25-åringen blev ombedd att sitta ner på en bänk i arrestavdelningen. När han vägrade försökte poliserna trycka ner honom på bänken, vilket ''gjorde honom galen''. Förutom slagen och sparkarna misstänks 25-åringen också att ha uttryckt sig nersättande om den kvinnliga polisen. Han lugnade ner sig först sedan han träffats av ett antal batongslag. 25-åringen uppger att han inte minns händelsen på grund av att han var kraftigt berusad. Han säger att han inte kommer ihåg något från det han var på väg i taxi till ett nöjesställe och fram tills han vaknade i polisarresten. Han betvivlar däremot inte att polisens version av händelsen är den rätta.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons