Annons

Misstänkt pyroman begärs häktad för försök till stöld

Den 41-åring som i fredags anhölls misstänkt för försök till grov stöld på ett träningsboende utanför Kristianstad har nu begärts häktad. Jouråklagare Malin Paulsson menar att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grov stöld.
Ystad • Publicerad 23 januari 2005

Friheten blev kortvarig för den 41-årige man från Kristianstad som släpptes av hovrätten vid 17-tiden i torsdags.Som Kristianstadsbladet rapporterat greps 41-åringen igen av polisen redan vid halv tretiden natten till fredagen på Kung Knuts väg i Vä.Han anhölls som skäligen misstänkt för försök till grov stöld i Hagadals träningsboende längs Snälltågsvägen i Öllsjö.

Stort polispådrag

Annons

Upprinnelsen till gripandet var att en av de anställda låg och sov i ett av rummen på Hagadal med fönstret på glänt. Han vaknade vid tvåtiden, natten till fredagen av att någon var på väg att kliva in i hans rum genom fönstret. Hans skrik skrämde inkräktaren på flykten. Därefter larmade han polisen.Ett stort polispådrag började söka efter en tänkbar gärningsman i området. Strax efter halv tre upptäckte poliserna en man på cykel på Kung Knuts väg i Vä och stoppade honom.Det visade sig vara den 41-årige man som släppts av hovrätten bara nio och en halv timme tidigare.

Risk för fler brott

Åklagare Malin Paulsson finner alltså att det finns sannolika skäl att misstänka att mannen försökt begå en grov stöld. Hon finner också att det finns risk att mannen begår fler stölder om han försätts på fri fot, och begär därför att tingsrätten ska häkta honom på särskild häktningsgrund.Häktningsförhandling hålls troligtvis i morgon.

Eva Emmelin

Kristianstad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons