Annons

Misstänkta för mordförsök får stanna i häktet

De två unga män, 17 och 18 år gamla, som suttit häktade för bland annat mordförsök och våldtäkt på en 13-årig flicka i Sandskogen i slutet av september, omhäktades under onsdagen.
Ystad • Publicerad 9 oktober 2002

Dagens omhäktningsförhandlingar vid tingsrätten i Ystad hölls bakom stängda dörrar. De unga männens försvarsadvokater bestred åklagarens begäran om omhäktning. Men rätten beslutade att 17- och 18-åringen skulle omhäktas på sannolika skäl misstänkta dels för försök till mord på den 13-åriga flickan och dels misshandel i Rydsgård den 20 september. 18-åringen är dessutom på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit flickan. Tingsrätten motiverade omhäktningsbesluten med att det finns risk för att de två männen flyr och att de riskerar att försvåra utredningen om de försätts på fri fot. Åtal ska i båda fallen vara väckt senast den 23 oktober.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons