Annons

Motionärer i startgropen

136 lag har anmält sig till årets upplaga av Stafettmaran. Det är betydligt färre än i fjor, då 161 lag avverkade sträckan Simrishamn-Ystad.
Ystad • Publicerad 7 augusti 2002

- Intresset för motionslopp minskar, det är en trend som hållit i sig fyra-fem år. Vet inte riktigt vad det beror på. Jag är i alla fall nöjd med 136 lag, säger tävlingsledare Vivi Hagenkötter. Loppet är som vanligt uppdelat på tio delsträckor på vardera 4,2 kilometer. Maran startar vid Gjuteriplanen i Simrishamn klockan 9.30. Vid 12-tiden har de flesta lag gått i mål vid Gamla Sporthallen i Ystad. - De sista brukar komma fram vid 14-tiden, berättar Vivi Hagenkötter. Stafettmaran arrangeras för 19:e gången av Ystadkorpen i samarbete med Simrishamnkorpen. I fjor vann Österlenpojkarna herrklassen på tiden 2.38.51. Bästa damlag blev Salong Per & Nilla som sprang sträckan på 3.19.55. Rekordet i herrklassen sattes 1996 av Björnstorps Veteraner. Tid: 2.24.40. Damernas rekord sattes 1990. Då kunde Österlentöserna gå i mål på tiden 3.04.07. Ystadkorpen arrangerar ett annat stafettlopp redan på fredag. Då väntar nämligen Minimaran med 25 anmälda lag. Deltagarna är i åldrarna 7-12 år och ska rusa, springa, jogga eller lunka vardera 420 meter. Varje lag består av tio personer, vilket betyder att den sammanlagda distansen är 4,2 kilometer. Minimaran startar i Bollhusparken i Ystad klockan 18.30.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons