Annons

n arbetsmiljö Hemköp får uppskov för att rätta till brister

Ystad • Publicerad 17 oktober 2010

ººI juli upptäckte Arbetsmiljöverket att Hemköp i Ystad har bristande arbetsmiljö.

Då fastslog myndigheterna att ett vite på 75 000 kronor hotade om inte bristerna åtgärdades innan den 30 september.

Annons

Nu får Hemköp uppskov till jul. Arbetsmiljöverket kräver att Hemköp systematiserar och informerar sin personal om krissituationer, kemikaliehantering och hur man hanterar arbetsolyckor. Ögonspolning ska också finnas tillgänglig ifall personalen råkar ut för en olycka med farliga ämnen.

Men trots att bristerna ännu inte är åtgärdade får Hemköp nu uppskov fram till den 31 december. Anledningen till uppskovet är enligt arbetsmiljöinspektör Birgitta Sivnert på Arbetsmiljöverket att konsulten som skulle medverka i miljöarbetet var tvungen att sluta.

– De anlitade en konsult som inte kunde fullfölja sitt arbete. Nu har de hyrt en ny konsult, så vi har beviljat Hemköp förlängd svarstid.

Enligt Birgitta Sivnert måste dock Hemköp fortfarande betala vitet på 75 000 kronor om bristerna inte är åtgärdade innan jul.

Alexander Rehnborg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons