Nio vill driva bowlinghallen i badhuset

Restaurangkedjan O’Learys är en av nio intressenter som vill driva bowlinghall i det nya badhuset. I slutet av månaden räknar kommunen med att det finns en prislapp för projektet att presentera för intressenterna.
Ystad • Publicerad 4 september 2014

Parallellt med att det i dagarna dykt upp ett nytt privat projekt fortsätter kommunens arbete med bowlinghallen som planeras i Ystad arena. Kommunfullmäktige beslutade i juni att satsa 14 miljoner kronor på att utrusta den.

Ett beslut som fick flera nya intressenter att höra av sig.

– Nu är det nio som varit i kontakt med oss. Några har vi haft kontakt med redan förra hösten däribland O’Learys.

Några har kommit med anledning av tidningsartiklarna om att kommunen ska investera 14 miljoner kronor, säger stadsarkitekt Leila Ekman.

Väntar på prislapp

Närmast ska hon nu ta upp frågan i ledningsgruppen för arenan. Förslaget är att ge NCC en option på att bygga bowlinghallen inom ramen för det avtal kommunen har för arenabygget för att få en prislapp på projektet. Kalkylen på 14 miljoner kronor är från 2011.

– När jag har kalkylen kommer jag att kontakta intressenterna, säger Leila Ekman.

Sedan är det en politisk fråga var förhandlingarna slutar. Femklövern som styr Ystad vill att den som ska driva bowlinghallen betalar en hyra som helt motsvarar investeringen, Socialdemokraterna har en annan uppfattning.

Taner Caliskan
Per Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.