Nitlotten som blev en vinstlott för Ystadskvinna

Ystad Artikeln publicerades
Foto:TT

Det är inte bara vinstlotter som ger pengar i Miljonlotteriet. Det upptäckte en 73-årig Ystadskvinna när hon vann en miljon kronor – på en nitlott.

– Det känns helt fantastiskt. Jag som aldrig vunnit något förut, säger hon till YA.

Fyra gånger om året förvandlar Miljonlotteriet nitlotter till vinstlotter. Den här gången var det Ystadskvinnans tur att bli miljonär på en nitlott.

– Det är helt otroligt, först tänkte jag att det måste vara ett aprilskämt, men det var ju inte 1 april, säger hon med ett skratt.

Hon hade precis varit ute på promenad med sin hund, en dansk-svensk gårdshund, i sin nya hemstad Ystad, när hon fick beskedet som kom att förändra hennes liv igen.

Efter att kvinnan drabbats av en hjärtinfarkt som turligt nog gick bra, insåg hon att det var dags att varva ner och återvända till barndomstrakten.

Fram till skolstarten bodde kvinnan hos sin farbror och faster på Österlen. Efter ett långt liv i huvudstaden flyttade hon 2012 tillbaka ner hit.

– Den första tiden såg jag bara rullatorer överallt, säger hon och skrattar.

Hon får halva summan i kontanter och halva i form av värdesaker.

– Så nu ska jag för första gången i hela mitt liv unna mig en helt ny bil. Det blir en Kia eller Volkswagen, säger hon.

De fem barnbarnen ska få sitt, ”men inte kontanter”, som hon uttrycker det.

– Min dotter ska gifta sig i sommar och om hon och svärsonen vill så ska de få en fin resa, säger den 73-åriga Ystadskvinnan som vill vara anonym.