Annons

Norreportskolan hotas av vite

Norreportskolan måste betala 130000 kronor i vite om inte ventilationen förbättras senast oktober månad.
Ystad • Publicerad 13 januari 2005

Arbetsmiljöverket fattade strax innan jul beslutet om vitesföreläggandet. Historien om ventilationen " eller snarare brist på ventilation " på Norreportskolan har pågått under lång tid. Från kommunens sida är man väl medveten om problemen och man har redan påbörjat arbetet med att förbereda en förbättring.

Ärendet var uppe på kommunstyrelsens arbetsutskott i går och kommunfullmäktige ska fatta beslut om pengar till ny ventilation vid sitt möte i februari.

Annons

– Vi kan inte göra något innan vi fått klartecken från fullmäktige. Men vi är väl medvetna om problemen och viteshotet förändrar egentligen ingenting, säger förvaltningschef Kenth Jagerborn på barn- och utbildningsförvaltningen.

Enligt honom är både politiker och tjänstemän eniga om att ventilationen måste förbättras.

– Vi kommer inte att begära någon dispens från vitet, säger Kenth Jagerborn. I väntan på att ny ventilationsutrustning ska installeras på skolan försöker man att i möjligaste mån begränsa verksamheten i de salarna med sämst luft. Det ska även vara mindre grupper som använder dem. Man har också infört speciella vädringsscheman.

Vitet på 130000 kronor träder i kraft den 1 oktober om problemen inte är åtgärdade innan dess.

– Det ska inte vara några problem för oss. Datumet är satt så att vi ska kunna arbeta med detta under sommaren. Det måste till stora ingrepp och under den tiden kan vi inte bedriva någon undervisning i lokalerna, säger Kenth Jagerborn.

Carl Johan Engvall

0411-55 78 61

c-j.engvall@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons