Annons

Nu är Kupan öppen för alla

Ystad • Publicerad 21 januari 2005
Kommunalråd Kent Mårtensson (s) invigde i går Röda Korsets samlingssal Kupan. Hit är alla människor välkomna för att fika, prata med en medmänniska, eller göra loppisfynd. På var sin sida om Kent Mårtensson står Kaj Hansson (ordförande) och Gudrun Wikforss från Röda Korset, som båda arbetat med den nya samlingsplatsen. Bild: Bass NilssonFoto: 

Det var alldeles fullt i den lilla Kupan när kommunalråd Kent Mårtensson (s) i går invigde Röda Korsets nya mötesplats på Bellevuevägen 5 A. På Kupan ska det alltid finnas möjlighet att prata med en medmänniska och att ta en kopp kaffe. Till en början kommer man att ha öppet på torsdagar mellan klockan 13 och 16, men förhoppningen är att verksamheten snart ska kunna utökas till två dagar i veckan.

Kent Mårtensson berömde i sitt invigningstal frivilligorganisationernas omfattande insatser i samhället, särskilt den senaste tiden. Trots samhällets utbud av nöjen finns det många ensamma människor som behöver ställen att träffas på.

Annons

– Ett ställe som detta, som Kupan. Jag tycker att det är ett fantastiskt arbete som ni lägger ner, sade han, och räckte över en blomma innan det var dags för bandklippning.

Utöver att dricka kaffe och samtala kan man även gå till Kupan för att fynda bland loppis- och second handgrejer.

Anna Maria Erling

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons