Annons

Ny hyresgäst på väg in i Willys gamla lokaler

Ystads kommun vill riva Willys gamla lokaler för att bygga bostäder. Samtidigt har fastighetsägaren nya hyresgäster på gång som ska fortsätta driva handel i lokalerna.
Ystad • Publicerad 2 september 2011

Willys lämnade fastigheten på Hyllegatan i maj förra året. I drygt ett år har den stått tom, men i höst ska det göras affärer i fastigheten ska få liv igen.

– Förhoppningsvis blir det klart inom en månad. Då kommer fastigheten att ställas iordning igen, säger Lars Wennolf, mäklare och rådgivare på företaget Nai Svefa, som har fastighets­ägarens uppdrag att hyra ut lokalerna.

Annons

Om allt går i lås blir det då fortsatt handel i fastigheten.

– Intresset har varit jättestort sedan vi satte upp banderollen på fastigheten om uthyrning. Det är flera intressenter, säger Lars Wennolf.

När det finns hyresgäster i lokalerna planerar ägaren, danska företaget K/S Hyllegatan 25, att försöka sälja fastigheten.

Bygga bostäder

Samtidigt har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att kontakta fastighetsägaren för att diskutera ett förslag att bygga bostäder där. Detta som ett svar på ett medborgarförslag som föreslår bostäder både på Willystomten och på den kommunägda parkeringsplatsen.

– Då måste kommunen lösa in fastigheten, säger Lars Wennolf.

Han tror dock att det blir svårt att få ekonomi med bostäder på tomten. Fastigheten är 5 000 kvadratmeter. När nuvarande ägaren köpte den 2002 var prislappen 26 miljoner kronor. Taxeringsvärdet är nu 22,3 miljoner kronor. Det finns tio inteckningar på sammanlagt 38 miljoner kronor.

Maria Sällberg
Per Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons