Ny säsong med nya förhoppningar

Första säsongen blev ingen höjdare. Vädret och kommunal byråkrati var effektiva bromsklossar. Nu satsar ägarna till Beach house Ystad, tidigare vandrarhemmet Kantarellen, på nytt.
Ystad • Publicerad 21 maj 2012
Martin och Paula Nilsson är tillsammans med Pia och Roy Seifert redo för sin andra säsong som vandrarhemsvärdar. På bilden syns även Sebastian Seiffert och Thyra Nilsson.Foto: Bass Nilsson
Martin och Paula Nilsson är tillsammans med Pia och Roy Seifert redo för sin andra säsong som vandrarhemsvärdar. På bilden syns även Sebastian Seiffert och Thyra Nilsson.Foto: Bass NilssonFoto: Bass Nilsson

De har snickrat och fejat för att allt ska stå klart till säsongsstarten 1 juni. Läget är perfekt vid strandpromenaden, granne med Fritidsbaren och med havet på ett ögonkasts avstånd.

Paula och Martin Nilsson driver tillsammans med Pia och Roy Seifert vandrarhemmet som när det inte är säsong har specialiserat sig på att ta emot idrottsföreningar.

– I helgen hade vi 70 småtjejer från GK Split på läger. Då var det full fart, säger Pia Seifert.

Trädäcket har sedan förra säsongen vuxit och nu når man lätt en handikappanpassad stuga och toalett. Det är en vacker vårdag när ägarna visar runt anläggningen som har över hundra sängplatser, fördelade på huvudbyggnaden, stugorna och annexet.

Roy Seifert konstaterar att det i fjor bara var sex stranddagar på hela säsongen. Sämre kan det inte bli för dem som är beroende av strandliv, väder och vind.

Öppet för alla

I fjor gällde också en gammal detaljplan för vandrarhemmet. Den innebar att det bara var gäster på vandrarhemmet som fick serveras mat. Nu är detaljplanen ändrad och vem som helst kan sätta sig och äta en bit.

Huvudbyggnaden lät löjtnant Per Malmsten uppföra 1917. Den byggdes i en stil som skulle påminna om en grekisk villa. På 1930-talet blev det vandrarhem här, och på den vägen är det. En parentes var under kriget när huset fylldes av mobiliserade soldater som skulle försvara fäderneslandet.

Ossian Sandin
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.