Annons

Nya arbetsplatser och fördubblad butiksyta

När utbyggnaden av elektronikvaruhuset El-giganten står klar i november innebär det en dubbelt så stor butiksyta och 14 nya arbetstillfällen.
Ystad • Publicerad 2 augusti 2014
Varuhuschef Martin Hansson.
Varuhuschef Martin Hansson.Foto: Foto: Martina Eriksson
El-giganten huserar i samma byggnad som Ica Supermarket. De berörs inte av ombyggnaden.
El-giganten huserar i samma byggnad som Ica Supermarket. De berörs inte av ombyggnaden.Foto: Foto: Martina Eriksson

Men innan butiken kan svälla ut till sitt nya format krymper ytan när delar av de befintliga lokalerna ska anpassas till den nya kostymen. På fredagen pågick ett hektiskt arbete för att möblera om.

– Vi får leva med en mindre butik under en tid som utbyggnaden pågår, säger varuhuschefen Martin Hansson.

Annons

Mer personal

Invigning av de nya lokalerna är planerad till november. I samband med att butiksytan växer från 950 till 2000 kvadratmeter utökas också personalstyrkan. från dagens 26 till 40.

– En stor del av rekryteringen är klar, men vi söker fortfarande en del extra personal för helgtjänstgöring.

Ute på baksidan av byggnaden på regementsområdet pågick en annat jobb. I dagarna slutförs armeringsarbetet för grunden. I nästa vecka ska plattan gjutas och om två veckor ska stommarna börja resas.

– Då kommer man verkligen att kunna få en uppfattning om hur stor den nya butiken blir, säger Martin Hansson.

Förutom större lokal och mer personal så kommer den nya butiken att få en egen entré och utökade öppettider på helgerna.

Flera konkurser

Satsningen görs trots en svår konkurrenssituation inom elektronikhandeln. På senare år har både Onoff och Expert lämnat Ystad efter konkurser.

– Visst är konkurrensen tuff, men vi har gått bra över tid och det är därför som vi kan göra den här satsningen här i Ystad, säger Martin Hansson.

El-giganten hyr lokalen av fastighetsbolaget K/S Ystad.

Taner Caliskan
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons