Nya pengar kan rädda Scala

Scalabiografen skulle kunna räddas. Kulturnämnden är beredd att göra omdisponeringar i budgeten om Scalas vänner kan få ihop en lika stor summa pengar via sponsorer.
Ystad • Publicerad 22 januari 2002

På måndagskvällen diskuterades Scala biografens framtid under ett flera timmar långt möte hos kultur-, turism- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Med på mötet var också styrelsen för intresseföreningen Scalas Vänner och Ulf Berggren som sagt sig vara villig att driva verksamheten vidare om hyreskostnaden kan garanteras.

- Det var bland annat just det vi diskuterade, om styrelsen kan gå med med på att disponera om budgeten för att stå för halva hyreskostnaden av lokalerna på Scala, säger Ulf Berggren.

Om så skulle bli måste också Scalas Vänner få fram lika mycket pengar från sponsorer eller andra finansiärer för att täcka hyreskostnaden. Totalt rör det sig om runt 180 000 kronor.

- Om det finns garanti för att hyreskostnaderna blir täckta är jag villig att göra investeringar på uppemot 200 000 kronor för ny teknik i biografen, säger Ulf Berggren.

På torsdag sammanträder nämndens styrelse för att i bästa fall ta beslut om man är villig att bidra med pengar till Scala.

- Då ska vi helst ha fått fram de övriga finansiärerna. Några tänkbara namn finns redan. Det ser i alla fall något ljusare ut nu än vad det gjorde före jul, säger Ulf Berggren.

Förvaltningschefen Olle Olsson gick inte att nå på måndagskvällen för en kommentar.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.