Nytt avtal tecknat för västra stadsdelarna

Tre företag har valts ut för att utveckla etapp 2 i västra stadsdelarna i Ystad vidare. Ystads kommun väntas nu skriva samarbetsavtal med NCC Bostad, Peab och Götenehus.
Ystad • Publicerad 12 februari 2003

- Det är de företag som vi anser har de bästa förutsättningarna i denna etapp, säger David Gillanders, planchef i Ystads kommun. Samarbetsavtalet innebär att företaget får vara med i planarbetet för området på ett tidigt stadium. Därmed har de möjlighet att påverka kommunens arbete med det nya området och försöka driva igenom idéer. För området finns redan ett gestaltningsprogram men varje företag ska nu ta fram en skiss för hur de önskar bygga. Genom avtalet förbinder de sig däremot inte att genomföra sina planer utan kan fortfarande ångra sig. Fler företag än de tre nu utvalda har visat intresse för västra stadsdelarna och även om kommunen inte tecknar samarbetsavtal med dem i nuläget kan de vara intressanta exploatörer i framtiden. - Om något företag hoppar av eller minskar sina projekt så ger det plats för någon annan. Och skulle de inte få plats i etapp 2, så kommer de att kunna vara med i etapp 3 eller 4, säger David Gillanders.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.