Annons

Oenigt beslut om renovering av Parkskolan

Sydskånska gymnasieförbundet beslöt i onsdags att renovera Parkskolan i Ystad. Men politikerna var inte eniga.
Ystad • Publicerad 4 maj 2005

När direktionen för sydskånska gymnasieförbundet samlades var ärendet om Parkskolan egentligen bara ett informationsärende. Eftersom tre av fyra ägarkommuner redan sagt ja, var allt i princip redan klart. Men politikerna enades om att de nog ändå måste ta ett formellt beslut om renoveringen.

Och då visade sig oenigheten. Sven Rosengren (fp) från Skurup reserverade sig. Skurups kommuns representanter har varit skeptiska bland annat mot finansieringsgarantin på femton år och har ännu inte hunnit behandla ärendet i kommunfullmäktige.

Annons

Men de andra politikerna ville inte vänta längre.

– Då tappar vi tid och kan inte börja ombyggande och få den klar till hösten, säger Kent Ivan Andersson (m), ordförande i direktiven.

Beslutet innebär att ombyggnadens etapp ett som beräknas kosta 13 miljoner kronor ska påbörjas så fort som möjligt.

Totalt ska skolan på sikt renoveras för 30 miljoner. Det behövs för att skapa en bättre arbetsmiljö, klara säkerhetskraven och anpassa lokalerna till modern pedagogisk verksamhet. Bland annat kommer det att byggas en ny verkstad till fordonsprogrammet i en tillfällig byggnad.

– Man kan nog säga att det är skönt att vi äntligen kommer i gång. Det har varit en lång process och många utredningar där många alternativ funnits. Att vi nu går i gång är positivt för eleverna.

Jessica Ziegerer

0411- 55 78 68

jessica.ziegerer@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons