Annons

Okänd man ville bjuda dagisbarn på godis

Mannen kom fram till staketet och ville bjuda på godis. Sedan gick han. Den treåriga flickans berättelse har gjort att säkerheten skärpts kring Nektarinens förskola.
Ystad • Publicerad 12 oktober 2010
För att undvika ryktesspridning valde förskolans rektor Tommy Ohlsson att informera samtliga föräldrar.
För att undvika ryktesspridning valde förskolans rektor Tommy Ohlsson att informera samtliga föräldrar.Foto: 

Måndag den 4 oktober. När barnen på Nektarinens förskola kommer in efter utevistelsen märker personalen att ett av barnen, en treårig flicka, saknas. Personal går genast ut på gården och möter flickan, som kommer gående mot avdelningen.

Flickan berättar senare för sin mamma att en okänd man närmat sig från andra sidan staketet och erbjudit henne godis "bakom buskarna", men sedan gått sin väg. Händelseförloppet läggs ut på Facebook, och därmed är ryktesspridningen om en misstänkt pedofil i svang. I slutet av veckan väljer förskolans rektor Tommy Ohlsson att informera om händelsen på lappar som sätts upp i förskolans kapprum.

Annons

I dag vill ingen på förskolan kommentera händelsen. Men skolområdeschef Christer Olofsson bekräftar informationen.

– Vi är medvetna om att versionerna av händelseförloppet är många på Facebook. Detta är vad vi med säkerhet vet.

– I nuläget ser jag ingen anledning till oro. Vi vet inte vem den mystiska personen är eller om han överhuvudtaget finns. Ingen, förutom flickan själv, har sett honom.

Samtidigt poängterar han att flickans berättelse tas på största allvar.

– Vi måste gå på flickans utsago och vill inte förringa det som hänt. Det är viktigt att vara vaksam på att det finns en person som rör sig runt vår förskola som är intresserad av att prata med barn. Men någon kan ju ha tilltalat flickan helt utan onda avsikter.

Förskolan lägger nu extra vikt vid säkerhetsarbetet, uppger Christer Olofsson.

– Personalen är extra vaksamma på främmande personer, och vi har personal både innanför och utanför staketet när barnen är ute.

Enligt polisens informatör Ewa-Gun Westford finns i dagsläget inga misstankar mot någon enskild person.

Lena Stadler
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons