Annons

Ombyggnad ska göra rådhuset säkrare

Ystad • Publicerad 13 januari 2005

I dag kan man springa in och ut hos kommunen i Nya rådhuset. Men snart kan det vara slut med den totala öppenheten.

Till sommaren eller i höst kommer kommunen att bygga en reception där besökare får anmäla sig.

Annons

– Huset är inte funktionellt och det har pratats länge om att göra det mer lättarbetat och fräschare, berättar kommundirektören Carl-Johan Korsås.

Säkerheten har också haft betydelse och påskyndat ombyggnaden av rådhuset. Korsås vill dock betona att det inte är säkerhetsfrågan som är avgörande även om den är viktig.

– I dag är klimatet annorlunda än tidigare, menar Carl-Johan Korsås. Det kan hända saker och i andra kommuner har det hänt att hot förekommit.

Har det hänt att folk varit hotfulla eller agressiva?

– Nej, inte vad jag vet. Men det har inträffat att förvirrade personer kommit in på kommunkontoret.

Ombyggnaden av Nya rådhuset innebär ett lyft för de funktionshindrade eftersom hiss installeras och lokalerna görs tillgängliga för alla.

Pengar finns redan avsatta för ombyggnaden som beräknas kosta sju miljoner kronor. Då bygger man också om östra flygeln där miljö och bygg bor.

Fastighetschefen Olof Hübner har fått i uppdrag att presentera ett förslag till ombyggnad och kommer att presentera det under våren.

Carl-Johan Korsås hoppas att medborgarna kommer att få bättre service genom den nya receptionen.

– I en öppen reception kommer folk att få hjälp med enkla ärenden. De kan också hämta blanketter och kanske det också blir en utställningshall där man kan ställa ut planer och visa vad som sker i kommunen.

Gert Ljungqvist

Ystad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons