Ombytta roller på körskolan

Helena Andersson och Helene Hessel-Dahlkvist kände sig peppade, tog ett steg framåt och blev egna företagare. Sedan den 1 januari driver de trafikskolan Sjölin & Lantz i Ystad.
Ystad • Publicerad 18 januari 2012
Helene Hessel-Dahlkvist (vid ratten) och Helena Andersson har tagit över trafikskolan vid Militärvägen. Men namnet, Sjölin & Lantz, tänker de inte ändra.Foto: Bass Nilsson
Helene Hessel-Dahlkvist (vid ratten) och Helena Andersson har tagit över trafikskolan vid Militärvägen. Men namnet, Sjölin & Lantz, tänker de inte ändra.Foto: Bass NilssonFoto: Bass Nilsson

Regimskiftet innebär ombytta roller. De nya ägarna har i flera år jobbat som trafiklärare för Suzie Sjölin och Ola Lantz, som visserligen trappat ner men ändå fortsätter inom företaget – som anställda trafiklärare.

– Vi känner varandra väldigt bra, allihop. Jag var med redan vid starten 2005, berättar Helene Hessel-Dahlkvist, 42 år.

Hennes kompanjon Helena Andersson, 47 år, började hos Sjölin & Lantz något senare, efter att ha varit trafiklärare i Simrishamn och innan dess jobbat på Försäkringskassan i Ystad.

– Övertagandet kom helt rätt i tiden. Dessutom har jag precis studerat vid högskola och blivit behörig utbildningsledare.

Helene Hessel-Dahlkvist jobbade tidigare inom barnomsorgen, och som butikschef inom konfektionsbranschen.

– Namnet, Sjölin & Lantz, hänger med. Vi känner att det är ett ganska starkt varumärke och då är det bara dumt att ändra, säger Helena Andersson.

Trafikskolan har fem bilar, varav en automatväxlad. Samtliga utrustades nyligen med alkolås.

– Det handlar om att lyfta fram problematiken kring alkohol och trafik, men givetvis även om allas vår säkerhet. Låset i bilen finns där för att tydligt markera att alkohol och bilkörning inte hör ihop, påpekar Helene Hessel-Dahlkvist.

De nya ägarnas första månad vid rodret avrundas med öppet hus för allmänheten lördagen den 28 januari. Arrangemanget pågår klockan 11-14.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.