unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Omfattande signalfel – förseningar mellan Ystad och Tomelilla

Foto: Paulina Leuku Shakeri

Det råder omfattande signalfel mellan Ystad och Tomelilla. Enligt Trafikverket har det varit bekymmer sedan klockan nio i lördags morse.

– Tågen kör för närvarande med reducerad hastighet och det kan ge upphov till förseningar, säger en presstalesperson på Trafikverket.

Enligt Jan Källqvist på Trafikverket jobbar man hårt för att åtgärda problemet, men prognosen man släppt som säger att allt ska vara som vanligt till måndag klockan, kan man inte säkert säga kommer att stämma.

– Det är ett komplicerat signalfel, vi har just nu fem man ute och felsöker plus några som tittar på datorer. Problemet är att det är så många järnvägsövergångar kring Ystad, det spelar oss ett spratt just nu och gör det svårt att lokalisera problemet, säger Jan Källqvist.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Tågen från Tomelilla till Ystad ska kunna köra med normal hastighet, medan tågen från Ystad till Tomelilla kör med reducerad hastighet, det vill säga 40 kilometer i timmen.