Annons

Openmusic får litenfortsättning i höst

Ystad • Publicerad 21 maj 2005

– Det har varit väldigt lyckat, både konstnärligt och publikmässigt, säger Thomas Millroth, chef för konstmuseet i Ystad och arrangör för festivalen.

Det som enligt Thomas Millroth har varit speciellt roligt i år, är att man lyckades genomföra en del av konserterna i andra delar i kommunen än Ystad.

Annons

– Till exempel i Hammenhög, det har inneburit att även ungdomar och pensionärer har kommit till arrangemangen, säger Thomas Millroth. Många av artisterna har också stannat kvar några dagar och för att delta i spontana workshops, samarbeten och improvisationer vilket har upplevts som väldigt positivt av både artister och arrangörer.

Även det praktiska har rullat på utan problem, enligt Thomas Millroth. I år har man också samarbetat med Borderlinefestivalen i Malmö, vilket till exempel har inneburit samordning när det gäller bokning av artister.

– Vi blir ju bättre och bättre på organisationen hela tiden, säger Thomas Millroth. Men festivalen är egentligen inte riktigt avslutad. I höst kommer Caspar Brötzmann med sitt oefterhärmliga gitarrspel för att göra det framträdande som fick ställas in under festivalen.

I oktober kommer också en av ljudkonstens pionjärer Christina Kubisch från Berlin antagligen att åter gästa Ystad.

Just nu är Christina Kubisch aktuell med utställningen "24 Pictures at an Exhibition" som finns i konstmuseet fram till den 28 augusti.

Åsa Meierkord

ystad Estländska tankeställare, tysk ljudkonst och svensk alternativrock. Årets Openmusic program inbjöd som väntat till vidgade vyer. I höst fortsätt
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons