Annons

Outlaws etablerar sig i Ystad

Lördagens slagsmål på restaurang Marinan kan ligga till grund för att mc-gänget Outlaws nu tycks fullt etablerade i Ystad.
Ystad • Publicerad 1 oktober 2010

På klubbens hemsida har Outlaws i veckan lagt till Ystad som ett så kallat chapter – en avdelning.

– Vi har också sett att de har uppdaterat sin hemsida med Ystad. Incidenten på Marinan har sparkat igång det hela, säger Patrik Ahrlin chef för polisens underrättelsetjänst i Södra Skåne.

Annons

Än så länge är polisen inte säkra på att det verkligen rör sig om en regelrätt avdelning, men man tar uppgifterna på allvar.

– Mc-gängens verksamhet har hög prioritet. Jag kan inte säga hur vi jobbar inom underrättelseverksamheten med detta, men vi tar det här på precis samma allvar som när Bandidos etablerade sig. Vi är inte intresserade av att få hit Outlaws, säger Patrik Ahrlin. När mc-gänget Bandidos etablerade sig utanför Ystad 2007 skapades ett brett motstånd från hela samhället. Polisen hoppas nu att reaktionerna blir liknande från samhället i stort.

– Det här berör hela samhället. Det målas upp en skräckbild som folk tar till sig från media. Det sprider en oro som inte är bra för samhället. Det är viktigt att dämpa den oron, säger Patrik Ahrlin.

Han vill gärna poängtera att folk i allmänheten inte behöver känna någon oro. Det är främst andra klubbar som ägnar sig åt liknande verksamhet som kan utgöra en måltavla.

– Vi ska inte hissa upp dem till höjder där de inte hör hemma. De tjänar på att vi skakar, säger Patrik Ahrlin.

När det gäller slagsmålet på Marinan då två medlemmar i Outlaws misshandlades inför ögonen på restauranggäster hävdar polisen att det var en ren tillfällighet att bråket uppstod just där och då. Ingen person har gripits i ärendet, men enligt utredaren Göran Schön fortgår arbetet med förundersökningen.

– De inblandade är inte världens mest talföra, men vi inhämtar annan information och vi har andra sätt för att komma framåt i utredningen som jag inte kan berätta om i tidningen, säger han.

Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons