Patrullerande poliser krav i Ystad

Mer grannsamverkan och fler patrullerande poliser.Det vill kommuninvånarna i Ystads kommun först och främst se som brottsförebyggande insatser.
Ystad • Publicerad 14 maj 2002

Det visar en undersökning som gjorts av kommunen och som nu skickats till Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Längre ned på listan står exempel på samhällsplanering som hjälper till att förebygga brott, exempelvis belysning och insyn. Viktigt anser man är också polisinsatser i form av utbildning i skolorna och vuxennärvaro på stan. Enligt kommunjurist Jonas Rosenkvist som är sekreterare i rådet, en styrgrupp med nio ledamöter, uppfattades tryggheten i kommunen av de allra flesta som god. - Den brottslighet som nämndes var framförallt skadegörelse och stölder. Snart kommer en informationsbroschyr om brottsförebyggande arbete att delas ut till samtliga hushåll i kommunen. Därefter tänker det lokala rådet ordna ett informationsmöte om grannsamverkan. I delrapporten till Stockholm nämner man ytterligare två satsningar. Ystads kommun ska nämligen söka bidrag från BRÅ för att genomföra dels ett projekt i Köpingebro, där föräldraföreningen ska medverka till att ta fram ett handlingsprogram mot brott, dels ett projekt med "föräldrautbildning" för tonårsföräldrar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.