Annons

Polis-SM i bridge avgjordes i Ystad

I helgen anordnades för första gången polis-SM i bridge i Ystad. Hemmalaget Ystads bridgesällskap fick se sig besegrade av Stockholmslaget men är ändå nöjda med tävlingen.
Ystad • Publicerad 17 mars 2014
I helgen arrangerades polis-SM för första gången i Ystad. 40 personer från hela landet inom polis, domarkåren, åklagare och kriminalvård gör upp om titeln. Lars-Folke Piledahl och Anders Karlsson spelar för Ystads bridgesällskap.
I helgen arrangerades polis-SM för första gången i Ystad. 40 personer från hela landet inom polis, domarkåren, åklagare och kriminalvård gör upp om titeln. Lars-Folke Piledahl och Anders Karlsson spelar för Ystads bridgesällskap.Foto: Foto: Mark Hanlon

- Alla vill ju vinna men laget som vann brukar ligga i topp. Jag hade hoppats på att bli trea men femma är hyfsat, säger den bridgespelande polisen Anders Karlsson.

Det är varmt i salen på hotell Continental i Ystad där polis-SM i bridge går av stapeln. 40 personer från hela Sverige inom polis, domstol, kriminalvård och åklagarmyndighet sitter samlade i lag vid de tio spelborden.

Annons

Någon skrattar och är uppenbarligen nöjd med en giv, medan andra döljer en diskret gäspning. Tävlingen har pågått hela helgen och på söndagen började tröttheten ta ut sin rätt.

Ystads bridgesällskap har med fyra par i tävlingen. En av dem är Anders Karlsson som spelat bridge sedan mitten av 1990-talet och fortfarande tycker att det är lika intressant.

- Det är likt schack, man måste hela tiden planer sitt spel. Bridge är det roligaste kortspelet som finns, säger han.

Tillsammans med spelpartnern Göran Eklund fick han den bästa placering av de fyra lagen från Ystad som deltog i polis-SM. Vem man spelar med är väldigt avgörande för spelets utgång, enligt Anders Karlsson.

- Det har stor betydelse att man känner varandra. Då förstår man hur den andre tänker och agerar.

Vid bordet intill sitter en lika entusiastisk bridgespelare, Lars-Folke Piledahl polismästare i södra Skåne. Han har spelat sedan 2005 och kallar sig därmed novis i sammanhanget. Tävlingar blir det varje vecka.

- Man får jobba med cellerna här uppe, säger han och pekar på huvudet.

Nästa år är det Stockholmslaget som arrangerar tävlingen.

Taner Caliskan
Carina Viberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons