Annons

Polisen söker kvinna som rastade hund

Den man som förra måndagen blev rånad på Bellvuevägen är övertygad om att händelsen bevittnades av en kvinna som var ute och rastade sin hund.
Ystad • Publicerad 27 mars 2014

Klockan 22.45 den 17 mars gick mannen på Bellvuevägen efter att ha lämnat sin träning. Där möter han två unga män som knuffar till honom och blir hotfulla. De kräver att få mannens guldhalsband. Han blir rädd, men vägrar att ge bort länken. Då rycker de två männen av honom halsbandet och flyr ner mot Kristianstadsgatan.

Målsägande har i polisförhör uppgett att han ser att de två männen springer förbi en kvinna som är ute med sin hund. Han uppfattar det som om att kvinnan har sett händelseförloppet.

Annons

Polisen angelägna

– Vi är väldigt angelägna om att få tag på den här kvinnan. Det här är ett grovt våldsbrott och vi försöker att vrida och vända på alla stenar för att komma framåt i det här ärendet, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Den rånade mannen uppges inte ha kommit till fysisk skada vid rånet. Gärningsmännen uppges vara helt okända för honom.

Maria Sällberg
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons