Polisen undersöker platsen där 33-åring hittades död

Det är fortfarande oklart vad som orsakade dödsfallet på avfallsanläggningen i Hedeskoga på torsdagen.
Ystad • Publicerad 13 januari 2012
Foto: 
Här dog en 33-årig anställd. Polisen har spärrat av området under tiden som utredningen pågår.
Här dog en 33-årig anställd. Polisen har spärrat av området under tiden som utredningen pågår.Foto: 

Polisens tekniker utför just nu undersökning på platsen där en 33-årig man från inhyrda OP Entreprenad hittades livlös på marken vid 13.30 tiden. Även arbetsmiljöinspektionen har skickat personal till Hedeskoga. På fredagsförmiddagen satt de i möte med Sysavs ledning, bland medarbetarna rådde märkbar förstämning. OP Entreprenad, som anlitas av avfallsbolaget för att hantera returträ, valde att ställa in verksamheten så att 33-åringens kollegor kunde prata ut och stötta varandra efter den tragiska händelsen.

Platschef Jessica Bemlar var en av dem som gjorde en insats när mannen upptäcktes. Han låg då vid sidan om en flismaskin som skulle rengöras.

-Vi påbörjade hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans. Nu avlägger vi rapport till arbetsmiljöinspektionen enligt gällande rutiner, sade Jessica Bemlar till YA.

Det har spekulerats om dödsorsaken. En teori går ut på att 33-åringen avlidit på grund av elektriskt fel i samband med tvättning. På fredagen kunde YA konstatera att maskinen inte är utrustad med starkström, och att den för övrigt var avstängd när 33-åringen påträffades.

Den omkomne är hemmahörande i Kristianstads kommun. Närmare besked om dödsorsaken kan eventuellt komma senare i dag.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.