GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen varnar ensligt boende för aggressiva gäster

Efter flera rån och rånförsök hos boende på ensligt belägna gårdar går nu polisen ut med en varning. De objudna gästerna är aggressiva och rådet är att inte släppa in dem.
Sydöstra Skåne • Publicerad 22 januari 2020 • Uppdaterad 23 januari 2020
I Borrbyfallet påstod gärningsmännen att de vill titta på en bil de hittat på Blocket.
I Borrbyfallet påstod gärningsmännen att de vill titta på en bil de hittat på Blocket.

I förra veckan rånades en äldre man i sitt hem i Tomelillatrakten. Polisen är förtegna om detaljerna, men bekräftar att ett antal personer dök upp hemma hos mannen och trängde sig in i hans bostad. De stal bland annat hans plånbok, men denna återfanns slängd längs landsvägen.

Härom dagen drabbade ett liknande brott ett par bosatt i Borrbytrakten. I det här fallet påstod gärningsmännen att de var intresserade av en bil som paret skulle ha annonserat ut på Blocket. Någon dylik annons ville paret inte kännas vid. De lyckades stänga och låsa dörren och gömde sig allt medan gärningsmännen stod utanför och knackade.

Ett tredje liknande brott ska ha begåtts i Trelleborgstrakten.

Polisen går nu ut med en varning till folk som bor på avsides belägna gårdar. Mönstret polisen ser är att förövarna kommer med bil och kör in på gårdsplanen. Personerna är aggressiva och envetna och vill komma in i bostaden.

Polisens uppmaning är: ”Släpp inte in några personer, ring polisen på 112 om ni drabbas av ovanstående”.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.