Annons

Polykemi öppnar kontor i Shanghai

Ystadföretaget Polykemi öppnar ett försäljningskontor i Shanghai i Kina. Samtidigt satsar företaget här hemma och bygger ännu ett kontor.
Ystad • Publicerad 27 januari 2005
Polykemi expanderar. Till sommaren ska ännu ett kontor vara färdigbyggt på företagets anläggning vid Bronsgatan på Industrigatan. Bild: xx xx.Foto: 

YSTADMedan många andra industriföretag för tillfället drar in och skär ner satsar ett av Ystads största företag, Polykemi, på att bygga ut verksamheten med att tillverka och sälja plastråvara.

Nästa år ska företaget öppna ett försäljningskontor i Shanghai och just i dagarna har fem personer anställts till Kinakontoret.

Annons

" Vi ser att allt mer produktion flyttas ut från Europa och för att vi ska vara med och inte tappa kunder måste vi också vara med där, säger Lars Hugoson på Polykemi. Som exempel nämner han den danska dammsugartillverkaren Nilfisk som har nästan hela sin tillverkning till Kina men som fortfarande beställer plastråvara från Ystadföretaget. I Kina finns däremot många konkurrerande företag som levererar plasten som företaget sedan sprutar detaljer med. Och på Polykemi är man orolig för att förlora kunder som har produktion utanför Europa.

" Finns vi inte på plats är det lätt att vi tappar kunden. Nilfisk är bara ett exempel, poängterar Lars Hugoson.

Verksamheten i Kina ska också bara syssla med försäljning. Produktionen stannar i Ystad. Lars Hugoson ser ingen risk för att den måste flyttas.

" Det finns fortfarande en marknad i Sverige, även om den krymper. Polykemi har också, efter många års diskussioner, bestämt sig för att bygga ännu ett kontor vid Bronsgatan på industriområdet i Ystad. Marken köptes in för några år sedan och har tidigare varit Ystads gamla soptipp. Byggnaden planeras bli tre våningar hög och 1800 kvadratmeter stor och dit flyttar all personal som arbetar med transporterna och lagerverksamheten. Dessutom ska huset rymma de 22 truckar som används på området. Bygget beräknas kosta 10 miljoner kronor.

" Det byggs också en ny tillfartsväg hit så vi slipper ha det som i dag på morgonen när det stod tio lastbilar i kö på Bronsgatan.

Totalt har Polykemi i dag ungefär 180 anställda. De senaste åren har bolaget varje år anställt ett tiotal personer och utvecklingen förväntas bli den samma under 2005. Nyligen anställdes till exempel tre nya säljare.

Jessica Ziegerer

0411- 55 78 68

jessica.ziegerer@allehandasyd.se

Fakta/

Polykemi AB startade sin verksamhet den 1 mars 1968. Bolagets tillverka roch säljer kundanpassade plastcompounds till plastförbrukare i mer eller mindre hela världen. År 2003 omsatte företaget 500 miljoner kronor. Dotterbolag till Polykemi är Rondo Plast som återvinner thermoplast och Hugoson Electronics som säljer tv-skärmar.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons