Rattfull bilist fick rabatt av Ystads tingsrätt

Ystad Artikeln publicerades

En man i 60-årsåldern fick rabatt på dagsböterna. Ystads tingsrätt mer än halverade åklagarens yrkande. Mannen ska efter domen betala sammanlagt 10 000 kronor.

Polisen hade en nykterhetskontroll på Karl XII:s gatan vid 08.30-tiden söndagen den 12 maj.
Foto: Gunnar Lundmark
Polisen hade en nykterhetskontroll på Karl XII:s gatan vid 08.30-tiden söndagen den 12 maj.

Mannen stoppades i polisens trafikkontroll när han körde personbil på Karl XII:s gatan i Ystad på morgonen söndagen den 12 maj i år. Han fick blåsa och hade då motsvarande 0,42 promille alkohol i blodet.

Mannen erkände. I förhör berättade mannen för polisen att han druckit ungefär tio glas vin mellan klockan 16 och midnatt på lördagen, men inte känt sig onykter på morgonen..

Åklagaren hade yrkat på att påföljden skulle bli 40 dagsböter om vardera 550 kronor, sammanlagt 22 000 kronor, med hänsyn till hans inkomst.

Ystads tingsrätt dömde till 40 dagsböter, men hade en annan uppfattning om dagsbotens storlek. Rätten utnyttjade möjligheten att sätta ner beloppet så att det blir 250 kronor – sammanlagt 10 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.