Annons

Rattfull motorcyklist åtalas

Att dricka nio starköl och köra motorcykel är ingen lyckad kombination. Det fick en 34-årig ystadsbo erfara den 21 juli, då färden slutade med en vurpa strax utanför Öja krog.
Ystad • Publicerad 22 augusti 2002

Den manlige föraren har nu åtalats vid Ystads tingsrätt, misstänkt för grovt rattfylleri. Han erkänner brottet. I polisförhören uppges att alkoholintaget började vid 17-tiden i samband med en grillfest. Fram till klockan 23 konsumerades nio burkar starköl. Därefter begav sig 34-åringen och några kamrater till Öja krog, där de dansade och hade roligt. Den misstänkte hävdar dock att han inte drack alkohol under vistelsen på nöjesstället. Vid tretiden på morgonen fick han skjuts till bostaden i Ystad. Efter en stund upptäcktes att jackan glömts kvar på Öja krog. 34-åringen bestämde sig för att hämta den själv och körde iväg på sin motorcykel. - Jag var medveten om att jag hade druckit starköl men ansåg att det gått så pass lång tid att jag kunde köra, förklarade mannen under polisförhören. Färden slutade emellertid med en vurpa på grusvägen mellan riksväg 19 och Öja krog. Flera personer anlände till olycksplatsen, där 34-åringen låg med skadat nyckelben bredvid sin motorcykel. Han fördes i ambulans till Ystads lasarett. Provtagningen visade att alkoholkoncentrationen uppgick till 1,61 promille.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons