Annons

Rattfyllerist ville testa polisens alkometer

Ystad • Publicerad 11 januari 2005

En 48-årig man har åtalats vid Ystads tingsrätt, misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen anlände med morgonfärjan från Polen till Ystad den 18 december. Enligt vittnesuppgifter väntade han in i det längsta med att köra ut sin personbil, som sedan parkerades vid kajkanten precis intill färjan.

Mannen lämnade fordonet och gick iväg i riktning mot färjeterminalen. Där stoppades han av polisen som ville kontrollera nykterheten. Provtagning visade att alkhoholhalten uppgick till 1,62 promille.

Annons

48-åringen hävdar att han vid midnatt drack en halvliter starköl samt en drink på färjan. Hur mycket sprit drinken innehöll vet han inte, eftersom en annan person bjöd på drycken. 48-åringen påpekar att det inte var meningen att han skulle köra bil på morgonen, men att någon måste flytta fordonet som stod i vägen.

Den åtalade påstår även att han tidigare frågade polisen om det gick bra att provblåsa i alkometern.

Mannen är hemmahörande i Malmö.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons